Levensloop

Mijn naam is Rolien Dijksterhuis. In 1981 werd ik geboren in de provincie Groningen. Door opleiding en werk ben ik in Veenendaal

terechtgekomen. Als docent in het VO heb ik veel te maken met jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. In deze setting heb ik me ontwikkeld in het werken met pubers, hun ouders en docenten. Mijn hart gaat uit naar wat jongeren bezighoudt en hoe ze worden wie ze zijn. In mijn huidige setting ben ik actief als trainer/coach, docent NaSk en geef ik les aan een jongerencoachopleiding. Ook geef ik twee dagen per week les bij het tussenjaar Inside Out. Ik ben daar werkzaam als coach en docent.

Na bijna 10 jaren lesgeven op een middelbare school besloot ik te investeren in individuele coaching voor jongeren. Als mentor en leerlingcoach zie ik dagelijks op school de behoefte van jongeren te praten met iemand die hen een oprecht luisterend oor biedt en die kan helpen meer zicht op zichzelf te krijgen. Door lastige gebeurtenissen en/of thuissituaties gebeurt het vaak dat een jongere het totaalbeeld kwijt raakt en niet meer weet wie hij of zij werkelijk is. Juist pubers kunnen door hun toch al woelige levensfase hier diep in verstrikt raken.

Ook docenten hebben soms de behoefte aan iemand die met hen meekijkt en hen helpt verder te professionaliseren als docent en te groeien als mens. Ik heb me daarom sinds 2008 gespecialiseerd in het coachen en trainen van docenten.

Ik coach en train vanuit mijn christelijke visie dat ieder mens belangrijk is en er toe doet op deze wereld. Je bent uniek en hebt recht op een plekje dat bij jou past. Door coaching en training leer je jezelf beter en anders kennen. Je leert moeilijke gebeurtenissen in een ander perspectief te zetten. Hierdoor kun je zelf actief stappen zetten en leer je verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven.