Opleiding en certificering

Van 2008 tot 2010 heb ik de – door de overheid erkende – opleiding ‘synergetisch trainer/coach’ gevolgd bij OsmoConsult. In deze opleiding heb ik vanuit verschillende visies leren coachen en trainen. Vanaf 2010 run ik Bureau Lumen CT en ben ik actief als trainer en coach in het onderwijs.
Toen mijn opleiding geaccrediteerd werd heb ik een  aanvullende professionaliseringsmodule gevolgd en mag ik mezelf gediplomeerd registercoach noemen.
Tijdens coachingstrajecten en trainingen werk ik vooral vanuit het contextuele gedachtegoed, de Gestalt en het systemisch perspectief. Ook maak ik gebruik van oefeningen gebaseerd op de Cognitieve Gedragstherapie en de Transactionele Analyse.
Ik vind het belangrijk om zelf steeds in ontwikkeling te blijven. Ieder jaar ga ik daarom een nieuwe uitdaging aan op het gebied van aanvullende trainingen, conferenties of opleidingen. En regelmatig ontmoet ik sparringpartners om met elkaar door te praten over ons werk en om elkaar scherp te houden.
Verder heb ik in mijn onderwijsjaren diverse cursussen en trainingen op het gebied van mentoraat en gesprekstechnieken gevolgd aan onder meer de Universiteit Utrecht.
Ik vind het belangrijk om steeds met mijn voeten in de onderwijsklei te blijven staan. Daarom verricht ik regelmatig op verschillende scholen in het VO en MBO invalwerk.
LinkedIn-profiel van Rolien Dijksterhuis weergevenProfiel van Rolien Dijksterhuis weergeven