De zeven eigenschappen van de MEESTERLIJKE DOCENT

De meesterlijke docent: nieuwe wegen naar vakmanschap

Lesgeven is een vak waarin je jezelf voortdurend kunt verbeteren. Hoe ervaren je ook bent, toch kom je ooit weer voor situaties te staan waarbij je de leerlingen niet doen wat je verwacht. Hoe kus je keer op keer hun motivatie wakker? Hoe houd je ze met plezier aan het werk?

In De zeven kwaliteiten van de meesterlijke docent beschrijven Klaas Jan Terpstra en ik welke processen het contact tussen docent en leerlingen beïnvloeden. 

Want in dat contact ontstaat mooi en zinvol onderwijs. We nemen je mee langs thema’s als de didactische opbouw van je lessen, het pedagogisch klimaat, de manier waarop je leidinggeeft en hoe je met je leerlingen communiceert.

Dit prikkelende boek bevestigt wat je als docent al goed doet en wijst je nieuwe wegen om je vakmanschap steeds weer te verbeteren. Er staan geen kant-en-klare recepten in, het boek helpt je vooral om je bewust te worden van je eigen stijl en die verder te ontwikkelen om leerlingen met plezier aan het werk te houden. Aan de hand van zeven basiskwaliteiten kun je je meesterschap verder ontwikkelen.

Met ons boek steunen wij Edukans, de organisatie die zich inzet voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Bij aanschaf van het boek via BetereBoeken.nl, gaat er € 2,50 per boek naar het goede doel.

Voor meer informatie over het boek en bijbehorende trainingen klik hier.

De zeven eigenschappen van de MEESTERLIJKE DOCENT